dilluns, 28 de febrer del 2011

Dret a la diferència

Cada una de totes les persones que habiten aquest món són diferents. Avançar en l'autoconeixement de la pròpia personalitat no és feina fàcil. Luis Rojas Marcos al seu llibre, "L'autoestima", ens descriu dues condicions necessàries perquè els éssers humans ens puguem valorar. La primera és ser conscients de nosaltres mateixos. La segona és la capacitat d'introspecció, que, unida a la memòria i al llenguatge, ens permet identificar, entendre i explicar les nostres emocions, pensaments i actes, i les seves conseqüències. També explica la influència que exerceix en la creació del nostre "jo" l'equipatge genètic que portem en venir al món, els vincles afectius de la infantesa, les opinions dels altres, els valors socials i les normes culturals.
En un dels capítols del seu llibre explica com la societat pot estigmatizar de forma simbòlica les persones o els grups que considera inferiors a nivell físic, mental o moral, o simplement que són diferents. La noció negativa "dels altres" incideix en la construcció del concepte d'un mateix.
Per reflexionar sobre com som de diferents i com ens feim sentir uns als altres donada les nostres inevitables diferències us deixo aquest vídeo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada